12 January 2008

3840



Natuurlijk gaan we – samen. Nu nog niet, pas als de rust in huis is teruggekeerd. Het huis zal vollopen met vertroeteling en zorgzaamheid. Ze bedoelen het goed, ze hebben het zelf ook moeten ondergaan.

Het is een jongen. Ik hoopte op nog een meisje en ik moet me er niet mee bemoeien. Ik moet een stoer cadeau kopen.

Vrijdag toch maar naar De Omval gegaan. Misschien dat een avondje drank verhelderend zou werken. Het gevolg is een apathische zaterdag. Geen licht gezien.

De kater was weg na de eieren met tomaat. De katergeilheid hield het langer vol, de verlossing kwam ver in de avond. Rondje winkelcentrum gedaan toen het al donker was geworden. Binnenbanden voor de fiets, een vrolijk gekleurd dekbedovertrek (zwart) en een kaart voor het nieuwe leven.

Het bericht ging naar ons beiden, wellicht dat op deze manier ook bij haar het nieuwe leven wortel schiet. Ze meldde zich zaterdagmiddag, een minuscule grip in de aarde. Hoe klein dan ook, het is een begin. Rustig laten ontkiemen, het antwoord werd ’s avonds verzonden. Ook dat was een verlossing.

Het bad is leeggelopen. De sigaretten maakten geen verschil, het is een zware - jongen. Misschien is een set kleurpotloden gepast, de krassen op haar spiegel zullen zijn verdwenen. Ze heeft er een broertje bij, het spaghettimonster.