06 January 2008

Departures

De kerstvakantie is voorbij, morgen wordt er weer gewerkt.

Een vakantie die geen vakantie is geweest, afhankelijk van de definitie die men aan vakantie hebben geeft. Wat is de definitie van vakantie? Van vrije tijd? Wat is de definitie van vrienden? Wat is de definitie van een vriendin? Wat is de definitie van een definitie? Wiskunde is gebaseerd op duidelijke omschreven aannames en definiëring.

De straf bestond uit een fietstocht naar het Waterlooplein en vers geurend, zwart semi-glimmende leer. De verklote vrijdagnacht, denk aan iets leuks. Koopzucht. De schoenen moeten worden besteld. Niets heeft haast. Sommige mensen krijgen steeds meer haast naarmate ze ouder worden en langer alleen zijn.

De berusting is omgeslagen in totale apathie. Hoe voelt het om in shock te zijn? Is dit nu in een shocktoestand verkeren? Is dit een psychose? Zes jaar samengebalde frustratie en onmacht, of tien jaar samengebalde frustratie en onmacht. Of een leven lang ontevredenheid.

Deze vlucht duurt nu zes jaar, voor zover het geheugen het toestaat.

De kerstvakantie is voorbij, morgen wordt er weer gewerkt. Dagelijkse routine om te overleven, om in het gareel te blijven. Nog een maand langer thuis en er zou geen thuis meer zijn geweest. Als het leven één grote reis is dan kun je net zo goed blijven reizen. Het gaat niet om de aankomst maar om het vertrek. Het is de enige zekerheid.

Ze zullen vertrekken.